joi, 3 aprilie 2014

Daca ajuti o viata, ai ajutat intreaga lume!

La cursul  de PR cu tematica CSR,  inveti ca este incorect ca si companie sa aloci resurse pentru campanii alese emotional, fara coerenta si durata.
Adica mai bine strangi bani si faci un centru pentru ajutor, decat sa  fii un antreprenor care nu face CSR coerent cu un rezultat cuantificabil, ci ajuta pe criterii emotionale o droaie de oameni care cer ajutorul direct la usa sau prin intermediari.  Asta sunt eu….
DAR….
Deocamdata sunt dependenta de speranta pe care o daruiesc, iar asta ma face sa cresc speranta inauntrul meu.  Doar cine a descoperit genul asta de satisfactie, care nu se compara cu nimic altceva, intelege.  Este un soi de bucurie ca aceea pe care ti-o da senzatia corpului frumos. Orice ai avea, oricate ai face, sunt satisfactii care tin de ceva anume. Asa e bucuria de a darui.  
Ce daca nu vad rezultate in timp…daca imi mobilizez colegii si prietenii sa ofer bani pentru inca o sesiune de tratament unul copilas bolnav incurabil. Ce daca nu e coerenta, daca am reusit sa trimitem 150 de pachete copiilor bolnavi de cancer si celor surdo-muti.
Ce daca….daca stiu ca mamele care merg la spitalul de pedietrie cu copilul bolnavior,  privesc impreuna cat asteapta,  povestile illustrate atat de frumos de pictorita noastra pe peretele camerei de garda. Sau daca mamica amarata care vine de la tara la spital are conditii decente pentru ca am reusit sa amenajam si noi o rezerva pentru mama si copil.
Asa ca pastrez multumirea, satisfactia, inima cat cerul, bucuria si toate privirile pline de iubire  ce imi sunt adresate cand ajut, chiar si asa, fara coerenta si rezultate cuantificabile.
Si ma plec deocamdata in fata celor mari, care pot face infinit mai mult bine decat noi prin campanii mari cu bugete si specialisti pe masura.   
Insa pana ajungem acolo, sa putem contribui la campanii CSR  uriase, cred ca fiecare ar trebui sa incercam exercitiul daruirii si astfel sa simtim iubire, speranta, satisfactie, bucurie. 
Nu uita ca "atunci cand ajuti o viata, ajuti intreaga lume!"


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu