joi, 14 noiembrie 2013

Alege fericirea!


Sunt oameni doar zambet pe care iti vine sa ii intrebi daca nu traiesc si ei tot aceeasi viata, cu bune si rele, cu stres si probleme cotidiene. Eu cred ca diferenta sta in ce au invatat. In atitudine, in asteptari, in ganduri.

O parte se lasa coplesiti, declara cu tarie ca ei au viata grea, plina de ghinion si adauga permanent in “sacul” din spate probleme si greutati, iar cand sacul este plin, mai arunca din amintirile fericite ca sa aiba loc pentru amintiri nefericite.
Cand trece perioada grea, in loc sa se bucure...se gandesc continuu ce greu a fost....
In timpul unei vacante de vis isi umbresc fericirea cu gandul ca vor plati cumva cu stres si greutati ulterior bucuria vacantei.

O alta parte insa....”fericitii” au invatat (cu greu, caci nimic nu-i usor de invatat, dar mai ales de schimbat) ca diferenta nu sta in numarul de probleme sau ghinioane, ci in atitudinea cu care le intampini.
Orice ni se intampla, provocat de altii sau poate chiar de noi....se intampla. De obicei este ireversibil. Dar reactia la ce ni se intampla, atitudinea, sta in alegerea noastra.

Alege zambetul, alege sa adaugi in sacul tau amintiri fericite si uita, sau macar incearca sa uiti tot ce s-a intamplat rau, alege sa colectionezi vise frumoase, sperante si planuri, bucurii simple, prieteni optimisti, copii care se bucura.
Alege sa ajuti caci nu e satisfactie mai mare. Alege fericirea din lucrurile simple.

Alege atitudinea pozitiva macar pentru faptul ca suntem mai frumosi, mai tineri, mai minunati cand zambim! Si culmea, o data ce iti iese....parca ai din ce in ce mai putine probleme si din ce in ce mai multe franturi de fericire!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu